search-icon

Hae opiskelemaan

Tällä lomakkeella pystyt hakemaan Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan. Täytä tiedot ja olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Etunimi
Sukunimi
Osoite
Nimetön*
Hae opiskelemaan
Hae
HAE OPISKELEMAAN

Työelämälähtöistä oppimista

Ammattiopistossamme koulutamme osaavaa henkilökuntaa työelämän muuttuviin tarpeisiin. Varmistamme, että valmistut meiltä ammattilaiseksi, alan viimeisin tieto mukanasi. Palvelualan Opisto Kuopio seuraa aikaansa modernilla otteella, historian tuoma kokemus kumppaninaan. Yhdessä olemme enemmän!
Tarjoamme sinulle alan viimeisimmän tiedon ja ponnahduslaudan työelämään. Voit opiskella ammattiin oman elämän tilanteesi ja kiinnostuksesi mukaan lähi-, etä- ja monimuoto-opetuksessa. Voit suorittaa tutkinnon osia työpaikalla työtehtävien yhteydessä tai vaikka koko tutkinnon oppisopimuskoulutuksena.

Opisto toimii myös oppimisympäristönä. Opiskelijat pääsevät opiskeluiden alusta asti oppimaan käytännön työtehtävissä oman taitotasonsa mukaan. Opiskelijat valmistavat päivittäisen lounaan opiskelijaravintolassa ja tutustuvat asiakaspalvelutyöhön aulakahviossa. He pääsevät myös järjestämään kokouksia, juhlia ja muita tapahtumia.

Tutustu koulutusaloihimme

Ravintola- ja catering-ala-image Ravintola- ja catering-ala-image

Ravintola- ja catering-ala

Laajuudeltaan 180 osp oleva tutkinto, joka koostuu ruuanvalmistus-, tarjoilu- ja asiakaspalvelu taidoista. Tutkinnosta valmistut kokiksi tai tarjoilijaksi.
Tutustu alaan
Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala-image Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala-image

Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala

Opinnot koostuvat kiinteistöjen ja niiden ulkoalueiden kunnossapidosta, asiakaspalvelusta sekä huolto-, korjaus- ja ylläpitotehtävistä. Meillä voit suorittaa ammattitutkinnon tai perustutkinnon.
Tutustu alaan

Sinun tulevaisuutesi, sinun opintosi

Opinnot etenevät kiinnostuksesi ja toiveidesi mukaan. Opintojen alussa teemme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa otamme huomioon aiemmat opintosi ja osaamisesi. HOKS auttaa opintojen sisällön ja aikataulun suunnittelussa: se auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Päivitämme suunnitelmaa lukuvuosittain ja aina tarpeen mukaan.

Miksi opiskella meillä?

  1. Meillä jokainen oppilas on yksilö, jonka kanssa luomme aidosti henkilökohtaisen opintosuunnitelman – oman osaamisen, oppimistavan ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.
  2. Opinnot koostuvat lähi- ja etäopetuksesta, työssäoppimisesta ja itsenäisistä tehtävistä. Näiden välinen painotus sovitaan kanssasi.
  3. Olemme pieni ammattiopisto, jossa opetus on laadukasta ja opettajilla on aikaa oppilaille. Oikeasti henkilökohtainen opintosuunnitelma, joustavuus ja hyvä ilmapiiri ovat jääneet erityisesti opiskelijoidemme mieleen.

Usein kysyttyä

Hakeminen on helppoa

Voit jättää hakemuksen täyttämällä tämän sivun lopussa olevan lomakkeen tai ottamalla yhteyttä opintotoimistoon laittamalla sähköpostia info@paok.fi  tai soittamalla puh. 044 035 5623. Tämän jälkeen sovimme kanssasi tapaamisen, jossa pääset tutustumaan ammattiopistoomme ja jossa keskustelemme lisää toiveistasi ja osaamisestasi.

 

Milloin opinnot alkavat?

Opiskelijamme aloittavat meillä opintojaan ympäri vuoden. Osa haluaa ajoittaa opintojen aloituksen lukukausien alkuun, mutta opintojen aloitus myös kesken lukukauden ei ole ongelma. Jatkuvan haun kautta hyväksyttyjen opiskelijoiden kanssa sovimme opintojen aloituspäivästä aina oppilaskohtaisesti.

 

Tukea elämiseen opiskellessa

Opiskelijoille on tarjolla esimerkiksi seuraavia tukimuotoja

Opintotuki – Peruskoulun jälkeisiin päätoimisiin opintoihin on mahdollista saada opintotukea. Lisätietoa opintotuesta ja sen hakemisesta

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna – Voit hakea työttömyysetuutta opiskelun ajalle TE-toimiston kautta. Tarkemmat tiedot hakemisesta ja myöntämisehdoista löydät TE-toimiston sivuilta.

Koulutusrahaston aikuiskoulutustuki – Aikuiskoulutustukea on mahdollista hakea, jos jäät päätoimisia opintoja varten opintovapaalle. Sinun tulee olla ollut työelämässä yhteensä vähintään 8 vuotta ja nykyisen työnantajan palveluksessa tai yrittäjänä vähintään vuoden. Katso tarkemmat tiedot Koulutusrahaston-sivuilta.

 

Mielessä uusi ammatti tai ammattiosaamisen laajentaminen?

Palvelualan Opisto Kuopiossa opiskelu on työelämälähtöistä: osana opiskeluja työskennellään niin koulussa kuin alan yrityksissä. Varmistamme, että valmistut meiltä ammattilaiseksi, alan viimeisin tieto mukanasi.

Hae opiskelemaan