search-icon

Hae opiskelemaan

Tällä lomakkeella pystyt hakemaan Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan. Täytä tiedot ja olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Etunimi
Sukunimi
Osoite
Nimetön*

Lähituotteilla makua lautaselle -hanke

Lähituotteilla makua lautaselle -hanke on Savonian, ProAgria Itä-Suomi ry:n / Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten, Savon ammattiopiston ja Palvelualan opisto Kuopion yhteinen hanke.

Hankkeen tavoite

Hankkeessa parannetaan paikallisen ruuan saatavuutta ammattikeittiöille, edistetään paikallisen ruuan menekkiä ja autetaan pohjoissavolaisia ruoka-alan toimijoita verkostoitumaan paremmin. Tavoitteena on lisätä yritysten ymmärrystä oman toiminnan vastuullisuudesta ja kestävyydestä. Jotta kuluttajat voivat kasvattaa omaa positiivista kädenjälkeään on ruokaketjun tuotettava kuluttajien kasvaviin vaatimuksiin sopivia kestävämpiä tuotteita.

Hanke on jaettu viiteen työpakettiin

  • ruokaketjun verkostoituminen ja innovaatiot
  • lähiruuan saatavuuden parantaminen digitalisaation avulla
  • lähiruokatuotteiden menekin edistämistä
  • viestintä
  • vastuullisuus ja kestävyys lähiruokaketjussa

Hankkeen tulokset

Hankkeen tuloksena on kehitetty vakiintunut konsepti koko ruokaketjun verkostoitumistapahtumille ja virtuaalisille makumatkoille. Kuopioon ja Pohjois-Savoon on luotu oma menu, jota paikalliset ravintolat voivat hyödyntää. Taste Savo ja Agri&Food Cluster -verkoston toiminta on vahvistunut. Hankkeessa on tehty selvitys itsepalvelukonteista ja digitaalisista myyntikanavista. Digitaalisen kartan avulla on nyt mahdollista hahmottaa paremmin paikalliset ostokanavat. Lähituotteiden saatavuus on parantunut ammattikeittiöiden tarpeisiin, ja sekä ammattikeittiöt että kuluttajat löytävät ja käyttävät lähituotteita aiempaa helpommin. Alueen ruokaketjun toimijoiden ymmärrys vastuullisuuden merkityksestä ja vaikutuksesta on lisääntynyt. Yritykset ovat saaneet uutta tietoa ja työkaluja toimintansa kehittämiseen vastuullisemmaksi. Pohjois-Savon alueelle on tuotu parhaat menekin edistämiskäytänteet. Hankkeen toimenpiteistä ja tuloksista on julkaistu lehtijuttuja, artikkeleita ja blogeja.

Rahoittaja

Euroopan maaseuturahasto, Pohjois-Savon ELY-keskus

Hankeen kesto

1.2.2024-28.2.2026

Lue lisää hankkeen verkkosivuilta

Lisätietoa

Jaana Honghin
Ammatillinen opettaja
+358 44 7675061
jaana.honghin@paok.fi

Hannaleena Ulhbäck-Ropponen
Hankepäällikkö
p. 044 785 5580
hannaleena.uhlback-ropponen@savonia.fi