search-icon

Hae opiskelemaan

Tällä lomakkeella pystyt hakemaan Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan. Täytä tiedot ja olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Etunimi
Sukunimi
Osoite
Nimetön*
Hae opiskelemaan
Hae
Oletko empaattinen ihminen, joka viihtyy ihmisten seurassa? Onko kutsumuksesi auttaa toisia? Nautitko ruoanlaitosta ja kodin siisteydestä? Unelmoitko työstä, jossa saat päivttäin liikkua ja työsi jälki huomataan? Voisitko olla tulevaisuuden uusi kodinhuoltaja?

KODINHUOLTAJA

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Tutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Kodinhuoltajaksi opiskellessasi opiskelet kotityöpalvelun osaamisalaa.

Meillä on mahdollista suorittaa myös aikuisille ja työelämäkokemusta omaaville suunnattu kodinhuoltajan ammattitutkinto, joka koostuu ammatillisista tutkinnon osista (150 osp).

Kodinhuoltajan opintoihin sisältyy mm. ateria- ja kahvituspalveluja, ylläpitosiivousta, asiakkaiden avustamista, kodin perussiivousta ja vaatehuoltopalveluja sekä kotiruokapalveluja.

Opintoihin sisältyy runsaasti työssäoppimista ja käytännön taitojen opettelemista.

Opinnot sopivat henkilölle, joka nauttii ihmisten kanssa työskentelystä ja jolle lähimmäisen auttaminen on sydäntä lähellä. Kodinhuoltajilta vaaditaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn, järjestelmällisyyttä ja vastuuntuntoa sekä herkkyyttä tunnistaa asiakkaiden tarpeita.

Jos kaipaat vaihtelua työpäiviin ja nautit monipuolisista työtehtävistä, on tämä sinun alasi!

OPISKELU PALVELUALAN OPISTO KUOPIOSSA

Palvelualan Opisto Kuopio on idyllinen opiskelupaikka Kuopion keskustassa. Meillä voit opiskella kodinomaisessa ympäristössä, jossa olemme kaikki tasa-arvoisia. Opiskelijat ovat mukana luomassa koulun arkea: päivittäinen lounas valmistetaan paikan päällä opiskelijoiden toimesta. Lisäksi opiskelijat työskentelevät koulun aulakahviossa ja ovat mukana järjestämässä koulun yhteisiä tapahtumia.

Palvelualan Opisto Kuopiossa opiskelu on työelämälähtöistä: osana opiskeluja työskennellään niin koulussa kuin alan yrityksissä. Työskentelyn kautta tapahtuva oppiminen vahvistaa opiskelijoiden ammattitaitoa ja työelämävalmiuksia. Lisäksi opiskelijoille aukeaa mahdollisuus luoda kontakteja alalla toimivien palveluntarjoajien kanssa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS). Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, työssäoppimisesta ja itsenäisistä tehtävistä.

KODINHUOLTAJAN TYÖTEHTÄVÄT

Kodinhuoltaja taitaa kotityö- ja puhdistuspalvelujen työtehtäviä. Kodinhuoltajan työtehtäviin kuuluu esimerkiksi ruoanvalmistus, puhtaanapito, tekstiilihuolto ja asiakkaan avustaminen päivittäisissä toiminnoissa. Työtehtävissä painottuu asiakaspalveluhenkisyys ja ihmisten kanssa työskentely.

KODINHUOLTAJA TYÖELÄMÄSSÄ

Koulutuksen tarkoituksena on tarjota opiskelijoille valmiuksia toimia monipuolisissa kodinhuollon ja puhtaanapidon tehtävissä. Kodinhuoltajan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja alan ammattilaisia tullaan aina tarvitsemaan. Kodinhuoltaja voi toimia erilaisissa tehtävissä oman kiinnostuksensa mukaan. Kotityöpalvelun osaamisalan suorittanut kodinhuoltaja työskentelee esimerkiksi asiakkaiden kodeissa, palvelukodissa, kotipalvelua tarjoavissa yrityksissä, kodinomaisissa laitoksissa ja kahviloissa.

Alalla on myös hyvät mahdollisuudet toimia yrittäjänä.

JATKO-OPINNOT

Ammatillisen perustutkinnon suorittanut voi täydentää osaamistaan suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. Lisäksi perustutkinto antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin ammattikorkeakouluissa tai yliopistoissa.

Hae kevään yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa alla olevan lomakkeen kautta.

Mielessä uusi ammatti tai ammattiosaamisen laajentaminen?

Palvelualan Opisto Kuopiossa opiskelu on työelämälähtöistä: osana opiskeluja työskennellään niin koulussa kuin alan yrityksissä. Varmistamme, että valmistut meiltä ammattilaiseksi, alan viimeisin tieto mukanasi.

Hae opiskelemaan