search-icon

Hae opiskelemaan

Tällä lomakkeella pystyt hakemaan Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan. Täytä tiedot ja olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Etunimi
Sukunimi
Osoite
Nimetön*
PAOKin koordinoima Työssä oppii ja työllistyy -hanke käynnistyi

PAOKin koordinoima Työssä oppii ja työllistyy -hanke käynnistyi

Palvelualan Opisto Kuopio koordinoi maaliskuun alussa käynnistynyttä Työssä oppii ja työllistyy -hanketta, jonka tavoitteena on edistää ulkomaalaistaustaisten työnhakijoiden työllistymistä. Hankkeen toteutusaika on 1.3.2024–28.2.2026, ja se rahoitetaan EU-rahoituksella ESR+-rahastosta.

Kohderyhmänä hankkeessa on Suomessa ja Pohjois-Savossa olevat ulkomaalaistaustaiset työttömät työnhakijat, opiskelijat ja muut osaajat, joille koulutus tarjoaa väylän työelämään, taloudelliseen itsenäisyyteen ja yhteiskuntaan integroitumiselle.

– Ensimmäinen opiskelijaryhmämme – yhdeksän kiinteistö- ja ravintola-alan opiskelijaa – on juuri aloittanut. Vahvistamme hankkeen puitteissa muun muassa osallistujien suomen kielen taitoja tarjoamalla tavanomaista enemmän kieliopintoja, ja lisäksi ryhmää tukee ammatillinen opettaja, kertoo TOT-hankkeen projektipäällikkö Tommi Koljonen.

Hankkeen turvin pyritään lisäksi ratkaisemaan palvelualojen työvoiman kohtaanto-ongelmaa räätälöidymmillä koulutuksilla sekä edistämään työnantajien valmiuksia vastaanottaa ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä ja työssäoppijoita. Tavoitteena onkin työllisyyden palvelupolkujen saumattomuuden ja työllisyyden ekosysteemin kehittäminen.

– Kehitämme hankkeen edetessä sellaisia tapoja ja käytäntöjä, jotka ovat hyödynnettävissä hankkeen päätyttyäkin. Hankkeen lopputuloksena meillä on työsuhteeseen johtavan työelämälähtöisen koulutuksen lisäksi mallinnettuna myös rekrytointiprosessi sekä työnantajille kehitetty tukipalvelukokonaisuus, Koljonen summaa.

Hankkeessa nyt aloittaneet opiskelijat tulevat monenlaisista taustoista, ja mukana on kansallisuuksia muun muassa Myanmarista, Kolumbiasta ja Ukrainasta. Yhteistä oppijoille on Koljosen mukaan hyvä motivaatio – innostus oppimiseen ja kova halu päästä mukaan suomalaiseen työelämään.

– Hanketiimi – ammatillinen opettaja Mari Ekman, S2-opettaja Marja-Leena Piispanen ja opinto-ohjaaja Tuomas Rannankari – on todella mukava ja kannustava porukka, joten tällaiseen merkittävään hankkeeseen on helppo lähteä positiivisin ja innokkain mielin. Ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden määrä on kasvanut maailmantilanteestakin johtuen, ja tarve kehittää ratkaisuja heidän tukemisekseen on suuri. Yhdessä onnistumme varmasti!

Lisätiedot

Tommi Koljonen
Projektipäällikkö
p. 044 035 5625
tommi.koljonen@paok.fi