search-icon

Hae opiskelemaan

Tällä lomakkeella pystyt hakemaan Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan. Täytä tiedot ja olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Etunimi
Sukunimi
Osoite
Nimetön*
Georgina Mensah-Attipoe kouluttautui kokiksi Palvelualan Opisto Kuopiossa

Georgina Mensah-Attipoe kouluttautui kokiksi Palvelualan Opisto Kuopiossa

Ghanasta Suomeen 2013 tullut Georgina Mensah-Attipoe valmistui kokiksi PAOKin ravintola- ja catering-alan koulutusohjelmasta elokuussa 2021. Rauhalliseen Kuopioon kahden lapsensa ja tohtorimiehensä kanssa kotiutuneen Georginan tie koulutukseen ei ole ollut ehkäpä se tavallisin, sillä kokkiopintojen alkaessa hän oli myös tuore maisteri Itä-Suomen yliopistosta.

Kuinka päädyit hakemaan koulutukseen?

– Idea koulutuksesta syntyi kertoessani ystävälleni pitäväni ruoanlaitosta ja kuinka tahtoisin oppia sitä lisää. Ystäväni neuvosta otin yhteyttä PAOKiin, ja pian minut jo kutsuttiinkin haastatteluun. Tulin hyväksytyksi ravintola- ja catering-alan koulutukseen 2018, mutta aloitin kokkiopinnot vasta vuotta myöhemmin syksyllä 2019, sillä minulla oli vielä työn alla gradu Itä-Suomen yliopiston Environmental Policy and Law -maisteriohjelmassa. .

Millainen paikka PAOK oli opiskella?

– PAOK oli mielestäni todella hyvä paikka opiskella ravintola- ja catering-alaa. Koulu oli opiskelupaikkana rauhallinen, ja joka päivä oli kiva tulla opiskelemaan. PAOKin opettajat olivat kaikki hyviä ja avuliaita, ja aina sai kysyä, jos tarvitsi apua jossakin.

Kuinka opinnot ovat hyödyttäneet sinua käytännön työssä?

– Ensimmäisen opintoihini liittyvän harjoittelun tein Servicassa, ja toinen harjoittelupaikkani oli ravintola Ehta. Viimeisimpään harjoittelupaikkaani Kahvila-konditoria Houkutukseen työllistyin lopulta myös vakituiseen työsuhteeseen salityöntekijäksi. Houkutuksessa työni on monipuolista; keitän keittoja, valmistan täyttäviä leipiä, hoidan kahvilapuolta ja teen asiakastyötä. Kaikkeen tähän olen saanut hyvää oppia koulusta, ja ruoanvalmistuksen lisäksi olen saanut paljon erityisruokavalioiden huomioimisessa tarvittavaa tietoutta. Lisäksi myös suomen kieleni on kehittynyt huimasti 2,5 vuotta kestäneiden opintojeni aikana.

Minkälaisia ammatillisia unelmia sinulla on?

– Haluan tulla mahdollisimman hyväksi kokiksi. Olen utelias luonne ja pidän ruoanlaittamisesta ja uusien asioiden oppimisesta. Haluan oppia lisää muun muassa ruoka-aineista ja erilaisista ruokakulttuureista. Myös ruoantuotannon ympäristönäkökulmat kiinnostavat aiempien opintojeni kautta, joten myös jatkokouluttautuminen esimerkiksi ravitsemustieteen parissa voisi olla yksi mielenkiintoinen vaihtoehto.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää hakemista suunnittelevalle?

– Kannustaisin hakemaan! PAOK on mielestäni tosi hyvä koulu, jossa annettava opetus on ammattitaitoista ja tasokasta.