search-icon

Hae opiskelemaan

Tällä lomakkeella pystyt hakemaan Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan. Täytä tiedot ja olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Etunimi
Sukunimi
Osoite
Nimetön*
Samu Häkkilä luo makuelämyksiä Gallá Kitchen & Barin asiakkaille

Samu Häkkilä luo makuelämyksiä Gallá Kitchen & Barin asiakkaille

Kuka olet?

Olen Samu Häkkilä, 35, keittiöpäällikkö Lapland Hotelsin Gallá Kitchen & Barissa Kuopiossa

Millainen oli polkusi nykyiseen työhösi?

Lukion jälkeen meni monta vuotta, etten löytänyt sopivaa suuntaa elämälle. Lopulta päätin hankkia ammatin, josta olisi hyötyä itselle, jos töitä ei löytyisikään.

Olin aina tykännyt ruoanlaitosta, ja pääsinkin 2012 PAOKiin opiskelemaan kokiksi. Ravintolaharjoittelussa tapasin älyttömän pätevän kokin, joka sytytti innostuksen kipinän roihuun. Opiskelujen jälkeen aloitin nykyisen Scandic Atlas Grillsonin ravintolassa aamiaiskokkina ja nousin sieltä ensin lounaaseen ja sitten iltaan.

Viiden vuoden työjakson päätteeksi työskentelin vuoden ajan vuoropäällikkönä, kunnes lähdin hakemaan lisää haasteita ja pienoisen mutka jälkeen päädyin Lapland Hotelsille. Täällä olen ollut pari vuotta, ensin vuoropäällikkönä ja nyt keittiöpäällikkönä.

Pidä jalat maassa ja korvat höröllä. Kun on halua ja intoa, pelkästään se vie älyttömän pitkälle.
Samu

Millaisia ammatillisia unelmia sinulla on?

En alalle tullessani osannut edes unelmoida näin korkealle. Halusin tehdä fine diningia ja nyt olen päällikkönä tällaisessa ravintolassa, jossa pääsen valmistamaan fine dining -tyyppistä ruokaa.

Jokaisen kokin unelma taitaa olla oma ravintola. Minullakin on siihen kiinnostusta ja innostusta, mutta taloudellista investointia en näe tällä hetkellä kannattavana ilman ulkoista rahoittajaa.

Mikä oli opiskeluaikasi parasta antia?

Koko tämä juttuhan on alkanut PAOKilta. Pienessä koulussa oli lämminhenkinen tunnelma, jossa jokainen huomioitiin persoonana. Harjoittelut olivat koulun tärkeimpiä hetkiä, kun pääsi näyttämään omaa tekemistään.

Mitä tekisit nyt opiskeluissa toisin?

Lähdin liian ujolla asenteella, enkä uskaltanut hakea kiinnostavaan harjoittelupaikkaan Mustaan Lampaaseen. Pelkäsin, etten ole tarpeeksi hyvä. Olisi pitänyt uskaltaa, koska olisin varmaan pärjännyt siellä!

Mitä haluaisit sanoa nykyisille opiskelijoille?

Pidä jalat maassa ja korvat höröllä. Kun on halua ja intoa, pelkästään se vie älyttömän pitkälle. Hyvien opettajien neuvoessa opit kyllä, jos sinulla on kiinnostusta! Lisäksi suosittelen käymään koulun loppuun ja hankkimaan dokumentin suoritetusta tutkinnosta. Siitä on hyötyä tulevaisuudessa.