search-icon

Hae opiskelemaan

Tällä lomakkeella pystyt hakemaan Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan. Täytä tiedot ja olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Etunimi
Sukunimi
Osoite
Nimetön*
Sanna aloitti PAOKin kodinhuoltajaopinnot lukio-opintojen jälkeen

Sanna aloitti PAOKin kodinhuoltajaopinnot lukio-opintojen jälkeen

Kevään yhteishaku toisen asteen opintoihin on käynnistymässä, ja moni puntaroi reittiä omaan unelma-ammattiin. Näin teki aikanaan myös Sanna Markkanen (20) ja päätyi hakemaan lukioon. Lukio-opintoja ehti jo karttuakin, kun ihmisläheinen Markkanen alkoi pohtia sitä, mitä todella tahtoisi opiskella. Toiveissa oli tärkeä ja merkityksellinen työ.

Valmentavien opintojen päätteeksi yhteishaun hakukohteeksi valikoitui PAOK, ja keväällä 2022 Markkanen haki yhteishaussa PAOKiin eli Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualaa. Kodinhuoltajaksi reilun kahden vuoden päästä valmistuva Markkanen on pitänyt opiskelusta PAOKissa – pienessä ja mukavassa koulussa.

Hei Sanna! Kerrohan, kuinka ajatus PAOKiin hakeutumisesta oikein syntyi?

– Kodinhuoltajaopinnot alkoivat kiinnostaa minua, sillä haluan tehdä työtä ihmisten parissa. Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala tuntuu omalta alalta ja siltä, että opinnot tarjoavat minulle tällä hetkellä realistisimmat vaihtoehdot valmistua merkitykselliseen työhön ja työelämään sijoittumiseen. Tulevaisuudessa voin jatkaa vaikkapa lähihoitajaopintoihin.

Puntaroitko joidenkin hakuvaihtoehtojen välillä?

PAOK oli minulla ykkösenä, ja hain myös Ingmaneduun kuvataidepuolelle. Kun sitten kävin Asemakadun tiloissa tutustumassa päivän verran, tuntui paikka heti omalle. Mietin myös sitä, että kodinhuoltajana työllistyisin todennäköisesti hyvin ja työtä pääsisi tekemään varmasti jo opiskeluaikana.

Miltä opiskelujen aloittaminen sitten syksyllä 2022 tuntui?

– Kyllähän se jännitti alussa. PAOK on kuitenkin niin pieni koulu, joten täällä tuntui jotenkin helpommalta tutustua ihmisiin. Tykkään siitä, että meitä opiskelijoita tulee erilaisista kulttuureista ja taustoista. Täällä ei ole esimerkiksi tarvinnut pelätä, että joutuisi silmätikuksi, kun on niin paljon erilaisia ihmisiä. Olen hieman hidas muodostamaan uusia kaverisuhteita, mutta paljon hyviä keskusteluja meillä on täällä, kun luokkalaisten kanssa höpötellään.

Mikä on ollut parasta PAOKissa ja opiskelussa?

– Parasta on varmaan kaikki mukavat luokkakaverit. Opettajat on myös niin mukavia ja hyviä, ja aina löytyy aikaa kaikille. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan vastuuopettaja Kirsi on esimerkiksi niin hyvä, että kiinnostus vain lisääntyy hänen opettamistaan seuratessa. Opettajat osaavat myös ehdottaa hyviä harjoittelupaikkoja; olen esimerkiksi juuri nyt Attendolla vanhuspuolella siistimässä. Täällä saa myös hyvää kotiruokaa ja riittävästi, joten koskaan ei jää nälkäiseksi!

Kuinka kannustaisit, jos joku jossain pähkäilee yhteishaun kanssa?

– Kannustaisin hakemaan kodinhuoltajaopintoihin, jos vain yhtään kiinnostaa ihmisläheinen työ alalla, jossa tehdään tosi tärkeää ja merkityksellistä työtä. Työssäoppimispaikassani vanhuspuolella saan todistaa omin silmin, kuinka työni tuo siisteyden kautta vanhuksille viihtyisyyttä ja hyvää oloa. Nautin siitä, että voin tuottaa heille tällaisia kokemuksia. Mukavaa on myös, kun saan työn lomassa jutella vanhusten kanssa. Tämä työ ei ole yksinäistä.

Voisiko puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelu meillä PAOKissa olla sinun juttusi?

Haluaisitko kuulla lisää tai tulla tutustumaan? Ota yhteyttä opinto-ohjaajaamme:

Tuomas Rannankari
p. 044 035 5624

Täältä voit tsekata lisätietoja yhteishausta ja siitä, millaista puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelu on meillä!