search-icon

Hae opiskelemaan

Tällä lomakkeella pystyt hakemaan Palvelualan Opisto Kuopioon opiskelemaan. Täytä tiedot ja olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Etunimi
Sukunimi
Osoite
Nimetön*
Kaksoistutkinto toi Aada Taskisen opintoihin teorian ja käytännön tasapainon

Kaksoistutkinto toi Aada Taskisen opintoihin teorian ja käytännön tasapainon

Peruskoulun loppupuolella Aada Taskinen (19) oli kovan pohdinnan äärellä, sillä oli ajankohtaista miettiä suuntaa tulevaisuudelle. Koska sekä lukio- että ammatilliset opinnot kiinnostivat, päätyi Aada lopulta aloittamaan kaksoistutkinnon PAOKilla, jossa hän suoritti samanaikaisesti lukio-opinnot ja ravintola- ja catering-alan perustutkinnon. Jouluna 2023 PAOKista valmistuneen Aadan opiskelijatarina kertoo, kuinka kaikki oikein kävi.

Mikä oli polkusi kaksoistutkinnon suorittamiseen PAOKilla?

– En tiennyt tarkkaan, haluaisinko suorittaa lukion vai ammatillisen tutkinnon. Yhdeksännellä luokalla opinto-ohjaajani suositteli TET-harjoittelun suorittamista PAOKilla, ja harjoittelun kuluessa rakastuin PAOKiin täysin! Huomasin heti, kuinka omalta paikalta se tuntui. Samalla kuitenkin ajatus lukio-opinnoista pysyi vahvasti taustalla, ja kun keskustelin tästä opinto-ohjaajani kanssa, ehdotti hän minulle kaksoistutkinnon suorittamista. Innostuin ajatuksesta ja päätin tarttua tilaisuuteen.

Millainen paikka PAOK oli opiskella?

– Todella ihana, ja henkilökunta ja opettajat ovat erittäin mukavia! Meille jokaiselle tehtiin henkilökohtainen opintosuunnitelma, joka mahdollisti opintojen sujuvuuden todella hyvin. Lukio-opintojen kohdalla täytyi tehdä järjestelyjä ja miettiä, miten joidenkin asioiden kohdalla toimitaan, mutta niin vain kaikki saatiin järjestymään mainiosti.

Mikä oli parasta opinnoissasi?

– Ehdottomasti monipuolisuus. Lukio-opintojen myötä omaksuin paljon teoriaa, ja lukeminen tuli tutuksi. Hyvänä vastapainona tälle toimi ammatillisten opintojen käytännönläheisyys ja tekemällä oppiminen. Opintojen aikana pääsin myös tuottamaan sisältöä PAOKin TikTok-kanavalle, joka oli kokemuksena todella ihana. Olen aina pitänyt itseni toteuttamisesta ja pääsin tätä kautta hyödyntämään luovuuttani. Oli ihana nähdä, miten TikTok yhdisti opiskelijoita ja opettajia, sillä kaikki olivat valmiita heittäytymään mukaan.

Miten opintosi ovat hyödyttäneet sinua?

– Opinnot ovat antaneet paljon; ne ovat kartuttaneet yleistietoa ja tarjonneet runsaasti monenlaista uutta oppia. Ammatilliset opinnot mahdollistivat työskentelyn opintojen aikana; aloitin jo tuolloin työskentelyn Tahko Panorama Barissa, jossa olen jatkanut työskentelyä valmistumisen jälkeenkin.

Millaiselle henkilölle kaksoistutkinto mielestäsi sopii?

– Sellaiselle, joka kaipaa monipuolisuutta ja haasteita ja on aidosti motivoitunut tutkinnon suorittamiseen. Kaksoistutkinto on kuitenkin loppupeleissä melko vaativa, joten asennoituminen tulee olla kohdallaan.

Millaisia terveisiä lähettäisit kaksoistutkintoa miettiville?

– Voin suositella kaksoistutkinnon suorittamista PAOKilla erittäin lämpimästi! Opinnot sujuivat hyvin, eikä minun tarvinnut huolehtia asioiden järjestymisestä. Kaksoistutkinnon kautta tarjoutuu myös tilaisuus päästä kokemaan sellaisia merkittäviä lukio-opintoihin kuuluvia perinteitä, kuten vaikkapa wanhojen tanssit ja penkkarit. Eli rohkeasti vain kaksoistutkintoa kohti!

Voisiko ravintola-alan opiskelu meillä PAOKissa olla sinun juttusi?

Haluaisitko tulla meille TET-jaksolle tai muuten vain tutustumaan? Ota yhteyttä opinto-ohjaajaamme:

Tuomas Rannankari
p. 044 035 5624

Täältä voit tsekata lisätietoja yhteishausta ja siitä, millaista ravintola-alan opiskelu on meillä!